laupäev, 28. september 2013

XT-öörogain -- Arne jutt

Panin kirja sappa meie eilse tracki. Lühike kokkuvõte on see, et suutsime oma maksimumplaani teostada. Paar viga ja minu jalgade täielik kustumine viimasel poolel tunnil tõid kahjuks 4 miinuspunkti.


Statistika:

29,5 km
4:03:28
8:17 min/km
153/171 pulss

Võrdluseks eelmise aasta TAOK rogain numbrid:

50,4 km 7:46:59 9:15 min/km
146/169 pulss

Algul tundus vorm hirmus hea olema. Muudkui jooksime. Pärast 60 punkti oli raske mets, kus kõndisime. Peale seda enam jooksma ei saanud õieti. Oleks pidanud tegema nii nagu eelmisel aastal, et rangelt jooks ja kõnd vaheldumisi. Mul olid üle pika aja ka kompressioonisäärised - võib-olla need mõjusid kuidagi halvasti.

Liikusime päripäeva - üleval polnud kunagi käinud ja tahtsime minna ja üleval polnud väga kombineerimisvariante kah. 20 punkti võtmise mõte tuli teiste juttu kuulates - tagantjärgi mõtlesime, et ehk oleks selle võtmatajätmine vajalikud minutid säästnud. Algul oli plaan ülalt kõik võtta ja tunniga 90 punktis olla. Kui nägime kui aeglaselt liigume,  otsustasime 30 ja 41 välja jätta.

80 punkti juures ei osanud kaarti ja maastikku kokku viia ja teised tiimid segasid - sestap hakkasime kalmet liiga vara otsima. Oleks lihtsalt teed mööda edasi läinud, oleks kohe kalme kõrvale jõudnud.

90 punktis oli kulunud 1:10. Margus oli kõhu liiga täis söönud.

54 punkti järel ei tahtnud hoovile minna - mida seal vist väga polnudki. Kaotsime läbi metsa minekuga jupi aega. Palju meeskondi läks mööda.

55 oli suure kivi otsimine metsas. Topeltlamp ja täpne suunahoidmine viisid otse pähe. 55 otsutasime 71 ja 64 ka võtta. Plaan oli et kui oleks 2:20 ajaga 60 punktis, siis oleks super. Tegelt olime 60 punktis 2:30 ajaga.

64 - 57 vahel tegime vea ja läksime üle raiesmiku õigele teele tagasi.

61 - 62 oli huvitav. Lubatud kraave ei tulnud ega tulnud. Ja kui tulid,  olid jumala vale suunalised, mistõttu me nende arvestamisest lõpuks loobusime. Praegu tundub küll, et kraavid olid õiged, ise rabistasime kompassiga. Margus väitis kogu aeg, et me kaldume liiga vasakule. Nagu näha ei läinud. Sihi peale jõudes oli segadus, et kas minna põhja või lõunasse. Lõunasse minek oli ohutum (halvimal juhul oleks teele jõudnud ja 62 võtmata jäänud). Margus suhtles ka põhjast lõunasse läindu tiimiga, kes ka 62 läks.

62-24-81 jooksime kraavi mööda. Kokkuvõttes läks 61-81 peale palju rohkem aega kui arvasime. Kui oleks õnnestunud suunda hoida, oleks võibolla ka aega jõudnud. 81 lahkudes oli aega 35 min. Tundus, et vaja on minna 4 km - see oli päris täpne hinnang.  Mul tekkisid krambihoiatused. Lisaks oli parem põlveõnnal joostes valus. Tegini eritikiirkõndi. 34-45 minnes oli äkki ees kümnemeetrine liivahunnik - karjäär. 45 punkti eel tegime jälle suunavea ja pidime üle raiesmiku õigele teele minema. 21 punkti võtsime minuti enne kontrollaega. Lõppu veel väike viga valelt poolt maja minekuga.

Finišis läks taastumiseks kohe natuke aega. Saun ja supp olid super. Õnnestus ka Sven ja Aare rajalt ära oodata :) Nad olla vineeritootmise tehnoloogiaga tutvust teinud.

Täna hommikul tuvastasin, et tossupealsed on talla küljest pikalt lahti. Nendega enam metsa minna ei kannata. Ultra2 on üks kehv leiutis ikka küll.

Kommentaare ei ole: